POMOČ

     
 
Pomoč pri zamenjavi kartuš.
 
Spodaj so navedena splošna navodila, ki jih morate upoštevati pri uporabi (menjavi) kartuš za tiskalnike. Postopek menjave kartuše je pri vseh tiskalnikih skoraj enak ali pa zelo podoben. Razlika je predvsem v tem, da nekateri tiskalniki uporabljajo dve, nekateri štiri ali več kartuš.
 
Priporočila
 
Priporočamo vam, da pred zamenjavo podrobno preberete navodila, ki ste jih dobili v škatli ob nakupu tiskalnika. Prepričati se morate tudi, da ste kupili pravilno kartušo za vaš tiskalnik. Pred nakupom si prepišite podatke s kartuše ali pa ob nakupu pokažete staro kartušo.
 
Postopek menjave kartuše:
 
Dvignite pokrov vašega tiskalnika, kartuše se bodo samodejno premaknile na mesto, kjer jih lahko enostavno odstranite iz tiskalnika.
 
Če ima kartuša zaščito ali pokrov, potem je potrebno le-to odstraniti in vzeti kartušo iz tiskalnika. Večina kartuš nima pokrova, ima pa zatiče, tako da jo je potrebno privzdigniti, da jo lahko odstranite iz tiskalnika.
 
Kartušo odstranimo iz tiskalnika.
 
Novo kartušo vzemite iz škatlice ter odstranite zaščitno folijo, ki ščiti čip na kartuši, da se črnilo ne zasuši. Pazite da ne primete čipa kartuše, kajti lahko se zgodi da statična napetost v telesu
poškoduje čip na kartuši.
 
Novo kartušo nato vstavite v ležišče kartuše. Primite jo za zgornji del in jo vstavite v režo. Če je potrebno, jo močneje potisnite, zataknite varovalo ter zaprite pokrov tiskalnika.
Tiskalniki, ki uporabljajo več kartuš, imajo v navodilih opisan tudi poseben postopek vstavljanja kartuš.
 
Nekateri tiskalniki zahtevajo da so v njem vse kartuše istega tipa "originalne" ali kompatibilne. V kolikor vam kompatibilne ali originalne kartuše ne prepozna odstranite
kartuše ter vstavite vse istega tipa.
 
Dodatno:
 
Pri nekaterih tiskalnikih bo računalnik ob prvem tiskanju po zamenjavi kartuše opozoril na zamenjavo in vprašal, če želite ''resetirati'' stanje črnila v kartuši. Sledite navodilom. Tako imate nadzor nad porabljenim črnilom v kartuši in lahko pravočasno kupite novo (pri uporabi kompatibilnih oz. tovarniško obnovljenih kartuš ponavadi tiskalnik ne prikazuje stanja črnila v kartuši)
 
Pri nekaterih napravah (multifunkcijskih) je potrebno po zamenjavi kartuše natisniti testno stran in le-to skenirati, da lahko potem nemoteno tiskate.
Za tehnično pomoč smo na voljo preko telefona, e-pošte in spletne klepetalnice (na strani desno spodaj).
 
Hvala za razumevanje,
 
Ekipa Pocenikartuse.si